Volikogu opositsioonis tekitas küsimusi jääväljaku asukoht, sest uisuplats hakkab asuma kahe tiheda liiklusega tänava vahel. Samuti puudub seal pesemis- ja tualeti kasutamise võimalus, kirjutab Pärnu Postimees.

Otsuse eelnõu ette kandnud abilinnapea Olav Avarsalu sõnade järgi lahendatakse turvaküsimused väljaku ümber rajatava piirdega. Sillalt tuleva liikluse kiirus plaanitakse piirata 30 kilomeetrile tunnis. Keelatakse Akadeemia tänaval parkimine.

Opositsiooni kriitika pälvis uisuplatsi eest tasumise skeem, mille kohaselt tuleb linnal riigihanget korraldamata tasuda aktsiaseltsile HK Hall väljaku rajamise ja opereerimise eest seitsme aasta jooksul kokku üle 20 miljoni krooni.

Avarsalu põhjendas ühe firma väljavalimist nende kompetentsusega ja ütles, et linnavara valitsemise kord võimaldab avaliku huvi teenistusse antava vara üle sõlmida lepinguid otsustuskorras.

Küsimusele, miks jääväljaku rajamisega nii kiire on ja miks linnarahva arvamust ei küsita, vastas Avarsalu, et volikogu liikmed esindavad linnarahvast ja kiire on seetõttu, et juba sel talvel pargis uisutada saaks.