Pärnu abilinnapea Varje Tipu sõnul on igati mõistetav, et eriolukorra tõttu koolist ja lasteaiast koju jäänud lapsed ja noorukid ning ka lapsevanemad soovivad aktiivselt värskes õhus aega veeta, ent koroonaleviku tõkestamiseks tuleb kõigil järgida terviseameti soovitusi: püsida kodus isolatsioonis, käia väljas nii vähe kui võimalik ja minimeerida igasugused kokkupuuted teiste inimestega.

„Nakkusrisk püsib eriti kõrge nendes kohtades, kus on inimesi. Viimastel päevadel on näha, et Pärnu populaarsematel mänguväljakutel, spordiplatsidel ja vabaõhu jõusaalides liigub ilusa ilmaga pidevalt lapsi, tervisesportlasi ja noori. Lapsed kiiguvad ja mängivad, tehakse trenni ja võimeldakse, mis kõik on väga tore, ent seejuures kipub ununema ohutunne ja teadmine, et koroonaviirus levib ka õues ja püsib väliatraktsioonide pindadel pikka aega nakatumisvõimelisena,“ märgib Tipp.

Abilinnapea soovitab lapsevanematel seada lastele väljas käimisel ranged reeglid ja järgida neid ka ise.

„Terved inimesed saavad värskes õhus liikuda, kuid seda tuleb teha nii, et ei tekiks rahvakogunemisi. Mänguväljakute asemel võiks piirduda oma aias olemisega. Aia puudumisel saab minna vähemkäidavatesse parkidesse tärkavat loodust uudistama, inimtühja mereranda või siis valida õueminekuks sellise kellaaja, kui inimesi liigub väljas vähem. Õues olles tuleb hoida kaaskodanikega vahet vähemalt kaks meetrit,“ ütleb Tipp.

Samuti tuleb lastele meelde tuletada, et ka korteriühistute mängualad, koolide juures asuvad staadionid, lastaedade õuealad, terviserajad ja kõikvõimalikud spordiplatsid, sealhulgas ka Munamäe rulapark ja pump track, on paigad, mida tuleb praegu igal juhul vältida. Üle tuleks lastele, eeskätt just teismelistele, korrata seegi, et igasugused kogunemised ja kokkusaamised sõpradega on eriolukorra ajal keelatud.