Riia maanteel sõitvad autojuhid sõtkusid gaasipedaali, et kiiremini Maseko ümbrusest mööda saada, kirjutab Pärnu Postimees.

“Võtame kasutusele kõik meetmed,” lubas Maseko Pärnu kalatööstuse tehnikadirektor Viktor Tverdovski ajalehele. “Päris ilma lõhnata kalajahu toota ei õnnestu, aga võib-olla muudame tootmisprotsessi.”

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Romek Kosenkranius tõdes, et linnavalitsusesse on Maseko ja linnajuhtide kirjavahetust kogunenud juba terve kausta jagu. Inimesed kaebavad, linn edastab kaebused, ettevõte lubab abinõusid tarvitusele võtta.

Välisõhu saasteluba on ettevõttel ammugi olemas. Keskkonnakaitseinspektsiooni Pärnumaa osakonna inspektori Olav Avarsalu sõnul pole nüüd teha muud, kui kontrollida, kas õhus sisalduvad orgaaniliste komponentide kogus vastab loale.

Tavaliselt näitavad mõõtmised, et vastab küll. Spetsialistide seas on arutlusel olnud ka “haisudegustaatorite” või haisukomisjoni eksperthinnangu kasutuselevõtt, ent seadused sellist võimalust paraku ette ei näe.