Kaitsepolitsei Pärnu osakonna politseidirektor Kalev Kont ütles Raadio Pärnule, et 23aastasele Rainerile võib lisanduda süüdistus tahtlikus tapmises raskendavatel asjaoludel, sest koos enda tapmisega võinuks ta tappa ka juuresolevaid inimesi. Seejuures pole oluline, kas see oli tapmiskatse või täideviidud tapmine.

Lõhkeaine ekspertiis peab selgitama, kas Raineri valmistatud lõhkekehas kasutatud pulber oleks plahvatanud. Väidetavalt ei plahvatanud pomm seetõttu, et Rainer kasutas õppesütikut. Samuti peab uurimine selgitama, kust see pulber pärit oli. Kont ütles, et see võib olla välja sulatatud sõjaaegsetest mürskudest, mis juba iseenesest on ohtlik protseduur.

Selgumas on veel Raineri kohtupsühhiaatriline ekspertiis. Kont ütles, et süüdimatu noormees kindlasti ei ole, kuid midagi on tema mõistusega korrast ära küll. Kont avaldas lootust, et sügiseks saab eeluurimine läbi ja oktoobris võib materjalid kohtule üle anda. Rainer jääb eeluurimise ajaks vahi alla Pärnu politsei arestikambrisse.

Nii alkoholi- kui narkojoobes 23aastane Rainer püüdis 29. mai õhtul kell 19.15 Pärnu kesklinnas asuvas Port-Artur 2 kaubamaja eeshallis lõhata riiete alla peidetud omavalmistatud lõhkekeha. Pomm ei plahvatanud, lõhkes ainult sütik, mille tagajärjel süttisid põlema plahvatuse korraldaja riided.

Kaubamajas tööl olnud turvatöötaja kustutas tema riided ning andis noormehe ja lõhkekeha üle politseile. Keegi kaubamajas viibinutest kannatada ei saanud.

Päästetöötajad leidsid läbiotsimisel Raineri kodu keldrist lõhkekehade valmistamiseks vajalikku materjali ja samasugust pulbrit, mida ta omavalmistatud lõhkeseadeldises oli kasutanud. Mis ainega on tegemist, selle selgitab ekspertiis. Esialgsetel andmetel oli tegu trotüüliga, mida kasutatakse näiteks käsigranaadis ning mis plahvatades ohustab inimesi ja esemeid kuni 200 meetri raadiuses.

Raadio Pärnu andmetel oli Port Arturi lähedalasuvas ehitusmaterjalide kaupluses Remont & Viimistlus töötanud Rainer viimasel ajal käitunud vaimselt ebastabiilselt, rääkides oma lähikondlastele, et tahab end ära tappa. Põhjuseks olevat olnud noormehe tüli oma tüdruksõbraga.