Eesti Loomakaitse Selts (ELS) ning mittetulundusühing Bennu sõlmisid märtsil algul kokkuleppe Pärnu tänavakasside steriliseerimiseks, teatas ELS Delfile.

Projekti rahastatakse Bennu poolt 2004.a suvel Inglismaal Londonis toimunud heategevusürituse käigus kogutud rahaga. Heategevusürituse korraldas MTÜ Bennu juhatuse liige Mari-Liis Ivalo.

ELSi vabatahtlikud püüavad Pärnu linnas elavad tänavakassid, viivad operatsiooni sooritamiseks projekti läbiviimiseks väljavalitud veterinaararsti juurde ning pärast toibumisaega lastakse kassid tagasi sinna, kust nad püüti.

Taoline tänavaloomade populatsiooni kontrolli all hoidmise meetod on väga levinud mitmetes riikides mujal maailmas ning ka Eestis, eelkõige Tallinnas, kus tänavaloomi on steriliseeritud ning oma senisesse elupaika tagasi lastud juba alates 2003. aastast. Steriliseerimist on senini rahastatud ELSile laekunud annetustest.

Pärnus on võimalik lähema aasta jooksul steriliseerida sadakond hulkuvat emast kassi, mis peaks kordades vähendama uute tänavaloomade arvu.

Püütud loomadele antakse vajadusel ka esmast arstiabi. Kassid märgistatakse sälguga kõrvas, et hiljem oleks võimalik steriliseeritud loom teiste hulgast eristada.

Steriliseeritud loomade kohta pannakse kirja looma püüdmise koht ja steriliseerimise aeg ning loomast tehakse ka digifotod.