"Pärnu sissetulekud vähenevad praeguse prognoosi järgi aasta lõpuks 85 miljonit krooni, aga eelmine linnavalitsus väljaminekuid kärpinud ei ole ja seetõttu on eelarve defitsiidis ehk puudub raha arvete tasumiseks," rääkis Delfile Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann.

2009. aasta kulutused on tema kinnitusel sisuliselt tehtud ja juba vastuvõetud arveid enam kärpida ei saa, seetõttu tegeleb linnavalitsus 2010. aasta eelarve koostamisega.

2010. aasta eelarvet survestavad tulude vähenemine, 2009. a maksmata jäänud arved ja maksud, võetud laenude tagasimaksekohustused ja vajadus leida vahendeid EL projektide omafinantseerimiseks.

"Eeltoodud põhjustel on kärped väga suured ning puudutavad kõiki valdkondi. Täpsem ülevaade kärbete mahust ja iseloomust esmaspäeva pealelõunal peale eelarve projekti esitamist linnavolikogule," märkis Akermann.

"Pärnu linnal on tähtajaks tasumata arveid 18,9 miljonit krooni. Tavapäraselt ei peaks linnal olema ühtki tähtajaks tasumata arvet, vastupidi, avalik sektor peaks võetud kohustuste täitmise täpsusega olema kodanikele ja erasektorile eeskujuks," sõnas ta.