Kui tavaliselt tööl käivalt pensionärilt võetakse vanaduspension ära, siis 65 parlamendipensionäri võivad ka pensionieas edasi töötada — 19.000kroonist eripensioni saavad nad sellegipoolest.

Madissoon väitis SL Õhtulehele, et aasta tagasi pensioniikka jõudes hakkas ta hiigelpensioni saama automaatselt.

Riigikogu pressitalituse teatel makstakse vastavalt seadusele “Riigikogu liikmete ametipalga, pensioni ja muude sotsiaalsete garantiide kohta” parlamendipensioni isikliku sooviavalduse alusel.

Eripensioni liidab muule sissetulekule aga ka näiteks endine Riigikogu liige Tiit Made, kes töötab Eesti Kõrgema Kommertskooli õppejõuna ja juhib peale selle ka Kanal 2 saadet “60 minutit”. Oma eripensionist ei soovinud Made rääkida.

Oma igakuisest sissetulekust ei taha sõnagi rääkida ka liiklussaadetega kuulsaks saanud parlamendipensionär Rein Karemäe. Krediidiinfo andmeil teenib Karemäe priskele eripensionile lisa kahe firma juhatusse kuuludes.

Maavanem Madissooni arvates on pensionide erinemine normaalne. “Olen mõelnud, kas erinevus peab nii suur olema, kui tavaline pension on selline, nagu ta on,” lisab ta siiski.

Madissooni arvamuse kiuste kasvab eri- ning tavapensionide vahe järjest rohkem. Riigikogu liikme pensioni (ja ka palka) muudetakse nimelt neli korda aastas, vastavalt sellele, missugune on Eesti keskmine palk. Kuna keskmine palk aina tõuseb, ootab järgmine pensionitõus eksparlamentääre juba novembris.

Peale Riigikogu endiste liikmete saavad tavakodanikust suuremat pensioni ka töö lõpetanud president, kaitseväe juhataja, kohtunikud, prokurörid, riigikontrolli ametnikud ning avaliku teenistuse ametnikud.