Tänasel riigikogu täiskogu istungil tuli ka lugemisele pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega soovivad 1. oktoobrist teha riikliku tähtpäeva. 1. oktoober on ühtlasi ka Reformierakonna asutajaliikme, endise Tartu linnapea ja pikaaegse peaministri Andrus Ansipi sünnipäev.

Eelnõu algatasid Keskerakonna fraktsioon, Reformierakonna fraktsioon, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon ning Eesti Vabaerakonna fraktsioon.

Seletuskirjas märgitakse, et eelnõu eesmärk on luua õiguslik alus omavalitsuse kui põhiseadusliku institutsiooni väärikaks märkimiseks Eesti riigi loomisel ning taastamisel ja arendamisel. Omavalitsuspäev oleks ühelt poolt tunnustuseks omavalitsuste senisele ajaloole ja tegevusele. Teisalt oleks see võimaluseks omavalitsuse olemust, probleeme ja tegevust paremini tutvustada, et efektiivsemalt kaasata kogu ühiskonda nii praeguste kui tulevaste väljakutsete lahendamisse.