Seni on pealinna viivistasudest teavitamise süsteem olnud väga kohmakas: postiga saadetud parkimisteated ei jõudnud inimesteni ning äärmuslikematel juhtudel sai inimene trahvi­otsusest teada alles pärast oma varade arestimist kohtutäituri poolt, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui inimene muudab oma elukohta, on tavapärane praktika, et sellest siiski eri registritele teada ei anta. „Üht ja sama elektronpostiaadressi kasutatakse pikemat aega, sõltumata elukoha vahetusest või isegi viibimisest välismaal," põhjendas Mutli ettepanekut.

Tallinna transpordiameti juristi Talvo Rüütelmaa sõnul määratakse Tallinnas aastas ligi 65 000 viivistasu otsust. Kavandatava e-kirja süsteemiga kaasnevat rahalist kokkuhoidu nimetas jurist raskesti prognoositavaks: „Eesmärgid, et muuta viivistasu otsuse kättetoimetamine inimesele mu­gavamaks, kiiremaks ning vähendada bü­rokraatiat, täidab elektrooniline viivistasu otsuse saatmine kindlasti."

Edaspidi koostatakse viivistasu otsus kolmes eksemplaris, millest üks jääb ametiisikule, teine esitatakse mootorsõiduki juhile või kinnitatakse ilmastikukindlas ümbrises nähtavale kohale sõiduki külge ning kolmas edastatakse viie päeva jooksul elektronpostiaadressil.