Kuigi Keskerakonnal on Tallinna linnavolikogus absoluutne enamus, kukkus parkimistasusid tõstev eelnõu volikogu menetlusest välja, sest vajalikust häälteenamusest jäi üks hääl puudu.

„Opositsiooni töövõit Tallinnas! Parkimistasud jäävad vähemalt esialgu tõstmata, sest eelnõu langes menetlusest välja,“ kirjutas sotsiaalmeedias Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat, kelle selgitusel ei saadud tänasel teisel lugemisel saalis koosseisu häälteenamust kokku. „Keskerakonna parteidistsipliin laguneb...“

Kokku on Tallinna linnavolikogus 79 liiget, kellest 46 kuuluvad keskfraktsiooni. Koosseisu häälteenamuseks oleks vaja olnud 40 häält, kuid kokku saadi hääli 39. Keskerakonna fraktsiooni liikmetest puudusid hääletuselt Vladimir Afanasjev, Vladimir Panov, Dmitri Pavlov, Anton Stalnuhhin, Aleksandr Zdankevitš ja Natalia Vaino. Lisaks ei osalenud hääletusel Meelis Pai. „Tegelikult on ju kogu aeg teada olnud, et ega seda parkimistasude tõusu ka paljud keskerakondlased toetanud. Nüüd hääletasid nad lihtsalt jalgadega ega tulnud saali,“ kommenteeris Liivat.

SDE pani teele ka teate, milles heideti ette, et linnavalitsus soovis eelnõuga stiihiliselt tõsta Tallinna kesklinna, südalinna ja vanalinna tsoonis parkimistasusid, et eelarve auke lappida, ega pakkunud samas sisulisi lahendusi liikuvusprobleemide lahendamiseks.

„Õiglase meele ja ausa südametunnistusega vähesed keskerakondlased ei julgenud eelnõule vastu hääletada, kuid puudusid eelnõu hääletuselt. Sellest piisas, et linnavalitsuse esitatud ja volikogu koosseisu häälteenamust vajanud parkimistasude tõstmise eelnõu ei läinud läbi,“ kommenteeris sotsiaaldemokraadist linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

„Loodan, et linnavalitsus tuleb järgmisel korral volikogusse läbimõeldud tervikplaaniga, mis aitab Tallinna liikuvusprobleeme sisuliselt lahendada. Täna puudub linnal ka kehtiv parkimise korralduse arengukava, sest varasem on lõpetanud kehtivuse juba 2014. aastal. Seetõttu on pikka aega lahendamata ka magalapiirkondade parkimisprobleemid,“ täpsustas Matto.

Vastuhääli kogunes eelnõule „Tallinna avalik tasuline parkimisala ja parkimistasu“ üksnes viis, kuivõrd enamik opositsiooni liikmeid polnud kohal. Vastuhääle andmiseks olid kohal vaid kolm IRL-i, üks Reformierakonna ja üks SDE liige.