Ühel aprilliõhtul parkis 37-aastane ettevõtja kontserdile minnes auto ööpäev läbi avatud Viru parklasse. Veerand kaksteist öösel ta enam auto juurde ei pääsenud. “Viru keskus on kinni. Falck ei tea. Viru keskuse number ei vasta. Viru hotelli vastuvõtt saadab kusagile ukseni — et seal on trepp, aga uks on lukus,” rääkis anonüümsust palunud autojuht Eesti Päevalehele.

Lõpuks õnnestus mehel teada saada parkla telefon, kust soovitati minna üles mööda rampi. “Ramp asetseb selle ringtee keskel, kus sõidavad autod ehk minna tuleb ümber posti. Ruumi seal suurt kätega vehkimiseks ei ole ja tõusunurk on 37 kraadi! Kaldtee üles!” lausus autojuht.

Mehe hinnangul võib kaldteed pidi ülesronimist proovida küll korralik tervisesportlane, aga tema eelistas taksot. Esimene taksojuht keeldus ettevõtmisest, teine viis 35 krooni eest Viru hotelli juurest parkimismaja kolmandale korrusele.

Parklat opereeriva Falck Eesti avalike teenuste divisjoni juhataja Kristjan Konks peab autojuhi juttu järsust kaldteest tugevalt liialdatuks. “Täpselt ei oska ma öelda, aga tee võib tõusta 10–15 kraadi. Igaüks, kes on autoga seal käinud, teab, et see pole järsk.”

Taksoga kolmandale korrusele sõitmise jutt ajas ta naerma. “Mine proovi, seal kaldtee seespool on jäetud jalakäijatele kõnnitee. Teoreetiliselt on see kaldtee nii lai, et saab ka ratastooliga üles.”

Falcki esindaja ütles, et varem pole parklasse sissepääsu keeruliseks peetud. Samas soovitas ta liikumispuudega inimestel üles pääsemiseks arvestada keskuse lahtiolekuaegadega kella 9–22.