Auhinnad annavad Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liit (EMSL)ning riigikogu esimees Ene Ergma üle esmaspäeval Toompea lossi valges saalis, teatas EMSL.

Uue Maailma Seltsi tunnustatakse uudse ja särava tegutsemise eest kogukonnatunde loomisel Tallinna kesklinna , Tehnika, Pärnu mnt, Suur-Ameerika ja Endla tn. vahelises piirkonnas.

2005. aastal Suure-Jaani linna ja kolme valla ühinemisel tekkinud Suure-Jaani vallavalitsus saab tiitli mõtestatud ja hästi toimiva koostöö eest omavalitsuse ja vallaelanike vahel.

Hansapanga puhul tõstetakse esile tarkust oma toetustegevuste läbimõtlemisel ja julgust tegeleda ühiskonnas oluliste, kuid tundlike teemadega, nagu näiteks HIV ennetus. Toetustegevus ei tähenda Hansapanga jaoks vaid raha annetamist töötajad osalevad aktiivselt vabatahtlike ekspertidena toetatavates projektides, nagu näiteks Noored Kooli, Terve Eesti Sihtasutus, Heateo Sihtasutus jt. Hansapank on esimene organisatsioon, kes saab aasta tegija tiitli teistkordselt 1998. aastal pälvisid nad aasta sponsori tiitli.

Aasta teoks tunnistatakse ettevõtete koalitsioon HIV/aidsi vastu, mille moodustasid novembris Statoil, Eesti Ehitus, Hansapank, TNS Emor ja Hill&Knowlton.

Missiooniinimese auhind antakse Tallinna Tehnikakõrgkooli geoloogia ja keskkonnaõpetuse professorile Rein Einastole, kes on läbi aastate olnud kodanikuühiskonna vaimsuse aktiivne kujundaja, päevasündmustesse agar sekkuja, oma optimistlikku ent kriitilist õiglusele orienteeritud ellusuhtumist otsekoheselt ja avameelselt kuulutav rohelise vaimsuse kandja.

Selle üheks näiteks on hindajate sõnul Sakala keskuse kui Eesti paearhitektuuri sümbolehitise kaitsmine allkirjade kogumise ja tõhusa koostöö näol Eesti Paeliidu, Hooliva Jätkusuutliku Tallinna, loomeliitude jt.-ga.

Aasta tegijate tunnustamisel peab tervituskõne riigikogu esimees Ene Ergma, lisaks peab ettekande ratsionaalsusest ja avalikest huvidest mänguteooriate taustal prof. Jaak Aaviksoo. Auhinnad annavad üle Ene Ergma ja EMSLi nõukogu esimees Lagle Parek.

Aasta tegija tiitleid annab EMSL välja alates 1996. aastast, eesmärgiga tunnustada ja tänada inimesi ja organisatsioone, kes on andnud suure panuse Eesti kodanikuühiskonna arenguks.