Festivali programmis osaleb enam kui 200 Eesti esinejat. Kokku toimub rohkem kui poolsada kultuurisündmust, enim on esindatud muusika.

“Rohkem kui kahe kuu jooksul on prantslastel võimalus osa saada eesti kultuuri paremikust. Eesti viib Pariisi väga mitmekesise kultuuriprogrammi, kust igaüks leiab midagi oma maitsele. Eesti jõuab Pariisis vaatajate-kuulajate ette kaunites kirikutes ja kontserdisaalides, aga ka noorteklubides ja trendikates piirkondades, “ ütles festivali Eesti koordinaator, Kultuuriministeeriumi asekantsler kaunite kunstide alal Ragnar Siil.

Eesti muusikutest esinevad Pariisis Rahvusmeeskoor ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor, aga ka Malcolm Lincoln, Villu Veski koos Sofia Rubinaga, Mari Kalkun ja teised. Oma kava on festivali ajaks eesti muusikaga täiendanud ka Paavo Järvi kunstilisel juhtimisel tegutsev Orchestre de Paris. Eesti teatrit esindavad NO99 ja Theatrum. Peale selle toimub festivali raames Eesti filmi 100. sünnipäevale pühendatud retrospektiiv ning antakse välja eesti kirjanduse kogumik. Festivalil tutvustatakse näitustega ka eesti kunsti ja arhitektuuri.

Festival toimub Pariisis, selle eeslinnades ja Amiens’i linnas. Festivali korraldavad Eesti ja Prantsuse Kultuuri- ja Välisministeeriumid, programmi aitavad vahetult ellu viia Pariisis asuv Prantsuse Instituut (Institut français) ja Eesti suursaatkond Pariisis.