Näitus leiab aset Pariisis ja Pariisi regioonis toimuva Eesti kultuurifestivali “Estonie tonique“ raames, teatas kultuuriministeerium.

Näituse kuraatori, Pariisis tegutseva Eesti kunstniku Kaia Kiige sõnul astuvad näitusel eri rahvustest kunstnikud dialoogi universaalse mõiste „vabadus“ üle, pakkudes vaatamiseks oma vabadusekogemust aastal 2011. „See näitus, mis esitab kahtlemata väga olulisi küsimusi isiku-, ühiskonna-, kultuuri-, meedia- või ka ajuvabaduse kohta, ei püüa olla liiga tõsine. Ka naer on vabastav,“ tõdeb kuraator Kaia Kiik.

18. sajandi rokokoo stiilis lossis Château d’Asnières`is välja pandud näitusel on järgnevate kunstnike tööd: Kirke Kangro, Flo Kasearu, Jass Kaselaan, Kiwa / Terje Toomistu, Ly Lestberg, Einike Leppik, Elo Liiv / Kristiina Saks, Marko Mäetamm, Jüri Ojaver, Terje Ojaver, Jaanika Peerna, Villu Plink, Silja Saarepuu, Jevgeni Zolotko, Aili Vahtrapuu / Louis Dandrel / Viivian Jõemets, Veronika Valk, Kaia Kiik, Stefan Nikolaev (Bulgaaria), CZEKA (Prantsusmaa)ja MAYUMI (Jaapan).

Avamisel esitab Asnières’i linna muusikakooli lastekoor eestikeelseid vabaduse sõnumit kandvaid laule.

Näitus „Libérté/Vabadus 2011“ jääb Château d’Asnières`is avatuks 4. detsembrini.

Eesti kultuurifestival „Estonie tonique“ on seni suurima mahuga kultuurikoostöö projekt Eesti ja Prantsusmaa vahel. Festivali programmi raames toimub rohkem kui poolsada kultuurisündmust. Festivali korraldavad Eesti ja Prantsuse kultuuri- ja välisministeerium, programmi aitavad vahetult ellu viia Pariisis asuv Prantsuse instituut (Institut français) ja Eesti suursaatkond Pariisis.

Vaata näituse ja festivali kohta täpsemalt selle kodulehelt.