"Ma ei näe küll põhjust, miks peaksin loobuma üldse töö tegemisest, muutuma tööpõlguriks ja ootama mingil ajal toimuma hakkavat kohtuprotsessi. Töö tegi ahvist inimese, nagu me oleme kuulnud. Nii ei ole minul ega kellelgi teisel liiast tööd teha," rääkis Parbus Delfile.

Samuti ei pea ta linnavalitsuse mainet kahjustavaks oma töö jätkamist ajal, kui prokuratuur on ta andnud kohtu alla kahtlustatuna pistise võtmises. "Ma ei usu, et see oluliselt linnavalitsuse mainet mõjutab, sest linnavalitsus on hästi hakkama saanud, nagu kinnitasid ka möödunud valimised ning meile on antud hinnang järgmiseks neljaks aastaks."

Pistisevõtus kahtlustatav ametnik ei soovinud ka avaldada isiklikku seisukohta, kas tunneb ennast esitatud süüdistustes süüdi või mitte. "Selle kas ma olen süüdi või mitte, otsustab kohus. Ma ei tahaks kohut mõjutada," märkis ta.

Ivo Parbust (50) süüdistatakse selles, et ta töötades Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku ametikohal võttis ta ajavahemikul august 2007. a kuni detsember 2008. a korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.