Visiidi käigus teostas doktor Tiit Meren Eston Kohverile meditsiinilise kontrolli ning hindas tema tervisliku seisundi rahuldavaks.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus avaldas heameelt, et Eston Kohveril võimaldati lõpuks Eesti arstiga kohtuda, kuid pidas kahetsusväärseks, et kohtumist pidi ootama mitu kuud. „Teeme omalt poolt kõik võimaliku, et Eston Kohveri praegust olukorda kergendada. Jälgime, et tema tervislik olukord ei halveneks ning varustame vajalike ravimitega. Oleme vajadusel valmis uuesti arsti külastuseks luba taotlema," lisas välisminister Pentus-Rosimannus kinnitades, et Eesti ametkonnad teevad jätkuvalt kõik selleks, et ebaseaduslikult Venemaal kinni hoitav Eston Kohver viivitamatult vabastataks ja ta saaks naasta koju.

Välisminister taunis Moskva kohtu eilset otsust pikendada Eston Kohvri vahi all hoidmise tähtaega järgmise aasta aprilli alguseni. „Eston Kohveri Eesti Vabariigi territooriumilt röövimine ja edasine kinnipidamine Venemaal on rahvusvahelise õiguse rikkumine," lisas ta.