Kella poole kaheteistkümne ajal oli elekter üle Eesti ära enam kui tuhandes kodus. Kõige tihedamalt oli katkestusi Keilas, kus elekter oli kell 11.45 hetkel ära suisa 558 kodus. See ulatuslik rike tekkis täna hommikul kella 11 ajal, kuid suudeti umbes tunni ajaga kõrvaldada.

Sadu katkestusi tekkis aga juba eile õhtul ja paljudes kodudes pole elektrit siiani. Eile õhtul kella poole üheksa ajal kadus elekter ära 199 majapidamisest Laulasmaal ja kuigi prognoosi järgi loodeti rike kõrvaldada 12 tunni jooksul, siis nüüd on seda aega pikendatud 16 tunnile ehk elekter loodetakse taastada kella 12.30 paiku.

Samuti alates eile õhtust on elektrita Keila vallas Ohtu külas 13 perekonda ja Kiili vallas kokku 26 klienti. Harjumaal Padise vallas Vihterpalu kandis oli veel hommikul elektrita 132 klienti, kuid neile on nüüdseks elekter taastatud. Seevastu tekkis kella 11.30 paiku uus rike Jõelähtme vallas Ihasalu kandis, kus elektrita oli 23 perekonda. Elekter toodi seal aga pooleteise tunniga tagasi.

Peale Harjumaa on rikkelisi katkestusi ka Lääne-Virumaal, kus elektrita on veel seitse klienti. Veel kella kümne ajal oli seal elektrita 20 perekonda.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Maret Reinumägi ütles Delfile, et kasutusele on võetud uus katkestuste kaart, kus dispetšerite liigutused kohe kajastuvad, nii et rikked on näha sisuliselt reaalajas. Reinumägi sõnas, et ei saa öelda, et kõik katkestused oleks kindlasti tormist põhjustatud. "Loomulikult, kui on tugevam tuul, siis katkestusi on mõnevõrra rohkem," nentis ta.

Reinumägi sõnul saab Elektrilevi ka tormihoiatusi, mis aitavad tööd planeerida. "Võrgu jaoks 20 km/h tuul muutub oluliseks. Ilm on hästi suur mõjutaja meie võrgule," nentis Reinumägi, kelle kinnitusel ollakse suurema tormi saabudes valmisolekus, et brigaade probleemidega tegelema saata.

Mõned rikked võib olla võimalik kõrvaldada kahekümne või isegi kuue minutiga, kuid kui rike on keerulisemas kohas ja näiteks metsas tuleb midagi uuesti üles ehitama asuda, siis võib minna ka mitmeid tunde.