Ühtlasi valiti Raud hiljuti Euroopa Jaapani-uuringute Assotsiatsiooni presidendiks, teatas Tallinna Ülikool.

Raud pälvis Jaapani kõrge tunnustuse silmapaistva panuse eest Eesti ja Jaapani vaheliste suhete edendamisesse, autasu andis üle Jaapani suursaadik Eestis Hideaki Hoshi.

Raua sõnul on tal väga hea meel, et tema tegevust jaapani kultuuri uurimisel ja tutvustamisel on nii kõrgel tasemel tähele pandud. "Eriti tore on muidugi see, et see tunnustus langeb ajale, kus Tallinnasse on kogunenud nii suur hulk Euroopa ja maailma tuntuimaid Jaapani-uurijaid. Omalt poolt loodan, et jõuan ka tulevikus seda tööd vääriliselt edasi teha," ütles Raud.

Rein Raud on Tallinna ülikooli kultuuriteooria ja Aasia kultuuriloo professor, aastatel 2006– 2011 juhtis ta Tallinna ülikooli rektorina. Ta on lõpetanud Leningradi riikliku ülikooli jaapani filoloogia erialal ning kaitsnud doktorikraadi Helsingi ülikoolis. Alates 1995. aastast on Raud Helsingi ülikooli jaapani keele ja kultuuri professor, 2007. aastal valiti ta Läti ülikooli ning 2011. aastal Vytautas Magnuse ülikooli audoktoriks.

Raud on varemalt olnud Euroopa Jaapani-uurijate Assotsiatsiooni juhatuse liige, ta on ka Soome akadeemilise Jaapani-uuringute seltsi esimees ning mitmete teadusajakirjade kolleegiumi liige. 2009. aastal tunnustati Rein Rauda haridus- ja kultuurialase koostöö edendamise eest Leedu Vabariigi teenetemärgiga.

Raud on tõlkinud eesti keelde hulgaliselt klassikalist jaapani kirjandust ning avaldanud klassikalise jaapani kirjanduse ja filosoofia teemadel hulgaliselt artikleid rahvusvahelistes teadusajakirjades.

Euroopa Jaapani-uuringute Assotsiatsioon asutati 1973. aastal ning selle eesmärk on arendada Euroopa riikides toimuvat Jaapani-alast teaduskoostööd. Tegemist on suurima väljaspool Jaapanit tegutseva teadusorganisatsiooniga, millel on 1200 liiget.