Sellist infot vahendas eile
Liibanoni julgeolekujõududele lähedal seisev allikas. Nimelt kinnitasid Liibanoni ametnikud, et video on filmitud esimese 48 tunni jooksul röövimise hetkest nende riigi territooriumil, Süüria piiri vahetus läheduses.

Teadaolevalt ei viibinud eestlased koos pantvangistajatega selles kohas kaua, maksimaalselt kolm tundi. Kõnealune koht ei ole Palestiina võitlejate baas, vaid kohaliku talu läheduses asuv hoone. Väidetavalt oli ruum filmimise jaoks juba enne valmis pandud.

Kui teave vastab tõele, tähendab seem et rööv oli pikalt ette planeeritud ja tegu ei olnud juhusliku ettevõtmise ega eksitusega.

Praegu käb pantvangistamise uurimise teisel tasandil, mida enam tehniliseks nimetada ei saa, toimub diplomaatiline töö. Väidetavalt käib diplomaatiline suhtlus Süüria poolega kõige kõrgemaid Euroopa Liidu kanaleid pidi ja Eesti osalus selles ei ole enam kuigi suur.

Kui algul oli suhtlus vastastikune, siis viimasel ajal on see muutunud ühepoolsemaks ja Süüria eelistab vaikida. Kui varem on räägitud eestlaste vabastamiseks kuluvast võimalikust ajast, siis enam ei julge keegi mingeid tähtaegu öelda.