Olümpiamedalistist ärimehe Indrek Pertelsoni pankrotihaldur Urmas Tross ütles, et ootab praegu temapoolseid lahendusi. Kui neid ei tule, siis tuleb hakata Pertelsoni vara jagama.

"Ta on öelnud mulle, et ta tegeleb lahenduste otsimisega ja konkreetselt lahendusi veel pakkunud ei ole. Aga praegu on ka veel natuke vara, sest alles see pankrot välja kuulutati," rääkis Tross Delfile.

Juuni alguses oli Tallinna kohtutäitur Marek Laanemets sunnitud võlgades judoka Indrek Pertelsoni maja Paldiski maanteel ning Mõisapõllu tänava elamumaa võla katteks avalikul enampakkumisel müüki panema.

Pankrotimenetluses see maja müügis ei ole, ütles Tross. "Haldurina ma ei saa seda teha, sest mind alles võeti halduriks." "Juhul kui kompromissi ei tule, siis tuleb hakata vaatama, et mis selle majaga teha," ütles ta.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul, alates pankrotiteate ametlikes teadaannetes ilmumisest, teatama nõudeavaldusega haldurile kõigist oma nõuetest Indrek Pertelsoni vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

"26. oktoobril on esimene võlausaldajate üldkoosolek. Võimalik, et ta siis seal ütleb, mis on tema variandid. Siis on lõplikult selge, kui suurt kohustuste hulka Pertelson omab ja lähtuvalt kohustuste hulgast on võimalik vaadata, missugust lahendust pakkuda saab," selgitas Tross.

Pertelsoni kompromissettepanek peab Trossi sõnul olema tehtud pärast nõuete kaitsmist, kuid enne jaotusettepaneku kinnitamist. "Kui ta siis ei tee ja jaotusettepanek kinnitatakse kohtu poolt, siis ta pärast ei saa enam seda kompromissi pakkuda."

Tross ütles, et kui selleks ajaks on selge, et lahendust ei tule, siis peab Pertelson asuma oma vara jagama abikaasaga. Tema osa tuleb panna müüki, laekuv raha jaotataks siis vastavalt võlausaldajate vahel.

"Ega tõenäoliselt peale panga sealt kellelgi midagi saada ei ole. Seal on veel mõned äriühingud, mis on temaga seotud. Ka nende osade müümine võib anda teatava lahenduse," lisas ta.