Teatavasti saavad Eestis elavad Venemaa kodanikud märtsis toimuvatel Vene presidendivalimistel anda oma hääle ka Eestis, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuivõrd võimalikke valijaid on hinnanguliselt üle poolesaja tuhande, taotleb Venemaa iga kord ka lisavõimalusi valimiste korraldamiseks, sest niivõrd suurt valijate hulka on raske olemasolevate ruumidega ära teenindada.

Välisministeerium lükkas Vene suursaadik Aleksandr Petrovi palve tagasi.

"Eestis tegutsevatel välisriikide esindustel on lubatud korraldada valimisi oma riigi kodanikele vaid välisministeeriumi nõusolekul ning seda kas siis esinduse või konsulaadi ruumides. Sellest tulenevalt on ka Venemaa saatkonnal võimalik lisaks Tallinna saatkonna ruumidele viia läbi oma valimisi saatkonna esindustes Tartus ja Narvas, kus neil asuvad konsulaadid," selgitas meedianõunik Sandra Kamilova ERR-i raadiouudistele.

Vene suursaadik Aleksandr Petrov ütles enne jõule usutluses ERR-i venekeelsetele raadiouudistele, et 2016. aasta sügisel toimunud riigiduuma valimistel jäi valimispunkte väheks.

Saatkond avas toona hääletamiseks üheksa valimisjaoskonda: neli Tallinnas, kus asub saatkond ja konsulaat, neli Narvas, kus asub Vene peakonsulaat ja ühe Tartus, kus on saatkonna konsulaarkantselei.