Keskerakonna ajaleht Pealinn kirjutab sisututvustuses, et „Tõnis Palts on asunud isiklikult pidurdama Vilde tee 90 asuva ühiselamu probleemi lahendamist. Tartu maanteel asfaldipanekul linna rahale vilistanud Palts muutus ülikokkuhoidlikuks ühiselamu puhul, kus enne külmade tulekut on kaalul inimeste elud. „Liiga kallis,“ ütleb Palts inimeste päästmise kohta.”

Paltsu sõnul on tegemist lausvalede ja alusetute süüdistustega, kirjutab linnapea oma ajaveebis. „Leht heidab mulle ette Reformierakonna ja Keskerakonna sobinguid! Tartu maantee ehitust takistava parkla tahtsid kalli rannaäärse krundi vastu Paljassaares vahetada just need seltskonnad! Mina olin see, kes mainitud tehingu peatas ning linna raha raisata ei lubanud,” rõhutab linnapea.

Vilde tee 90 maja ostmisest Palts keeldus, kuna see tähendaks tema sõnul 14 miljoni krooni maksumaksja raha kinkimist maja omanikule Poskatsovile.

Paltsi väide, et Vilde tee 90 ostmine tähendab ainult 30 perekonna probleemide lahendamist pole esiteks õige ning teiseks ei sobi absoluutselt ka ühe Euroopa Liidu liikmesriigi pealinna juhile, leiab Keskerakond.

Keskerakonnal pole midagi selle vastu, kui kohus annab oma hinnangu ajalehes Kesknädal avaldatud väitele, et Paltsi ja tema erakonnakaaslasest abilinnapea Aivar Reiviku vastuseis Miinisadamale on korruptiivse lõhnaga. Aivar Reiviku istumine korraga kahel toolil — nii abilinnapea kui ka AS Volta juhatuses tekitab pealegi küsimuse avaliku teenistuse seaduse täitmisest, mille kohaselt kõrge linnaametnik ei saa samal ajal olla eraettevõtte juhatuses.

Keskerakond eeldab Tallinna linnapealt Tõnis Paltsult koalitsioonileppe ausat täitmist, mis näeb muuhulgas ette maksumaksja raha säästlikku kasutamist ja rahvaküsitluse korraldamist, teatas erakond Delfile.

Keskerakonna nõudmisel jõudis koalitsioonileppesse punkt, mis lubas hoiduda Tartu mnt. kinnistute ülemaksmise eest. Selle punkti sissekirjutamise vajaduse koalitsioonileppesse tingis eelmise — Res Publica ja Reformierakonna juhitud Tallinna linnavõimu tegevus, kes püüdis kõrgendatud hinna eest kinnistuid linnale tagasi osta, on kirjas meediale saadetud teates.

Keskerakond omalt poolt kavatseb koalitsioonileppest ausalt kinni pidada ning pakub kohaliku referendumi küsimuseks noortele töötavatele peredele taskukohaste munitsipaalkorterite ehituse alustamist.