„Ja lõppseis 8:1 linna kasuks,” hõiskas Palts visioonikonverentsil, kui oli osalejatele väitnud, et tema ideed alistasid minister Savisaare plaanid, kirjutab Postimees.

Palts lasi samal ajal oma selja taga hiiglaslikul tablool näidata pilti, kus Res Publica linnapeakandidaat Palts lööb Keskerakonna linnapeakandidaadile Savisaarele palli väravasse.

Väljamõeldud kahevõitlus põhines sellel, et Palts tahab linnapeana lõpetada kolme aasta pärast ohtlike veoste transiidi läbi Tallinna, viia sõjasadama kesklinna naabruses olevast Miinisadamast Paldiskisse, rajada Piritalt Paljassaarde promenaadi ja kesklinna mere äärde uusi elurajoone.

Linnapea väitel ei taha Savisaar ohtlikke veoseid piisavalt kiirelt pealinnast välja viia ning ei toeta sõjasadama äraviimist Miinisadamast, mistõttu promenaadi ja uusi elurajoone rajada ei saa.

Paltsu ettekande kohta ütles Savisaar Postimehele, et ei olnud linnapea ründavast ettekandest üllatunud. „See on väga Paltsu moodi,” lausus ta.

Tallinna linnavolikogu poolt firmalt Faktum tellitud avaliku arvamuse uuringu järgi on Keskerakond linlaste seas populaarseim erakond ja partei esimees Savisaar eelistatuim linnapeakandidaat. Populaarsuselt teine linnapeakandidaat on uuringu järgi Palts.