"See, et uue ministrikoha loomine ei tekita kulusid juurde, kuulub vendade Grimmide loomingumaile. Pealegi on aasta enne valimisi sellise avantüüriga välja tulemine absoluutselt vastutustundetu. Regionaalministri koha ära kaotamine siis, kui ühiskond on just murdumas ja aru saamas, et see, mida tänane minister Kiisler ajas on tänapäevane reform ja selle peatamine on Eesti juhtimine arengus Ukraina tasemele," ütles Palts Delfile.

Palts lisas, et kui oleks tahetud kokku hoida, siis oleks võinud hoopis ühe ministri koha vähemaks teha - ühendada põllumajandusministri ja regionaalministri ametkonnad, sest tänane põllumajandusministeerium sisuliselt tegelebki peamiselt maaeluga ehk teisisõnu regionaalpoliitikaga.

"Eraldi küsimus on kuidas on võimalik kõik need muudatused ellu viia. Pealegi veel rumalad muudatused. Ka see nõuab fantaasiat, et tullakse keerulises välispoliitilises olukorras selle peale, et sisuliselt venitatakse valitsuse normaalse töö algusega veel kuid, kuni vastavad seadused saavad vastu võetud," arvas Palts.

Riigikogu saadiku sõnul ei ole Euroopa Liidus tegelikult olemas olemuslikult väikese Eesti jaoks sellist asja nagu sisemajandus ning see, mida valitsuse tasandil juhitakse kui sisemajandust, on tegelikult regionaalpoliitika. "Kui turul olevad firmad suudavad maailmas müüa, siis suudavad ka Eestis," ütles Palts Delfile.

"Meil on ju olemas täna juba väliskaubanduse minister – Urmas Paet. Meil ei ole vaja teda eputavateks kohtumisteks maailma suurtega. Kui Paet ei oska või ei taha oma tööd teha, siis ei tasu seepärast kohe uut ministeeriumi teha," lisas Palts.

Riigikogus jätkunud koalitsiooniläbirääkimistel leppisid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik erakond kokku, et sotsid saavad uues valitsuses kuus, reformierakondlased kaheksa ministriportfelli. Sotsidele kuulub ka riigikogu spiikri koht.

Uues valitsusliidus on Reformierakonnal peaministri, välisministri, siseministri, rahandusministri, tervise- ja tööministri, keskkonnaministri, väliskaubandus- ja ettevõtlusministri ning kultuuriministri
portfellid.

Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal on uues koalitsioonis kaitseministri, sotsiaalhoolekande, majandus- ja taristuministri, haridus- ja teadusministri, põllumajandusministri ja justiitsministri portfellid ning riigikogu esimehe ametikoht.