Tallinn on linn, kuhu on läbi sajandite koondunud targad pead ja töökad käed. Söandan koguni öelda, et see linn on magnetina enda suunas tõmmanud ettevõtlikke inimesi, kes üritavad elus midagi ära teha, rääkis linnapea ülikooli ja linna vahelise lepingu alla kirjutamisel.

Paltsu sõnul ei saa Tallinna Ülikoolist kunagi tardunud ja vanamoelist õppeasutust, vaid ülikool, mille diplom on automaatselt kvaliteedimärk, mille tudengite õpivõimes, õppejõudude õpetamisvõimes ning teadlaste uurimisvõimes ei saa iialgi kahelda.

Tallinna koalitsiooninõukogu otsustas eraldada vastloodud Tallinna Ülikoolile sünnipäeva puhul 5 miljonit krooni. Palts ütles, et milleks ülikool konkreetselt raha kasutama peab, linn ette ei kirjuta.

“Raha eraldamine on pigem märk, mida loodetavasti ka riigis tähele pannakse. Ülikool võib seda kasutada nii arendustegevuseks, asutamiskuludeks, aga miks ka mitte teha järgmist sammu oma majaküsimuse lahendamise suunas.”

Palts on varem öelnud, et riik peaks andma Tallinna kõrgkoolidele rohkem raha kui Tartule, sest üha enam teaduspotentsiaalseid inimesi koguneb pealinna. “Iga teadusse ja haridusse pandud kroon toob meile siin rohkem tagasi kui mõnda Lõuna-Eesti väikelinna paigutatuna.”

Tallinna Ülikooli koonduvad Tallinna Pedagoogikaülikool, Eesti Humanitaarinstituut ja Ajaloo Instituut. Algselt oli plaanis kaasata ka Kunstiülikool ja Viljandi kultuuriakadeemia.