“Ei ole mõtet sotsiaaldemokraatidega vägikaigast vedada ja pangu nad oma plakatid lubatud kuupäevani üles,” lausus Res Publicasse kuuluv Palts BNSile. Tema väitel pole mingit keeldu kunagi olnudki, sest linnavalitsus pole sotside reklaami lubamist või mittelubamist arutanud. Samas pidas linnavalitsuse allasutus — ettevõtlusamet — sotside reklaamteksti tallinlaste jaoks “õiguslikust seisukohast eksitavaks”, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ettevõtlusameti “juristide analüüsile” tugines ka Tallinnale kuuluv Trammi- ja Trollibussikoondis (TTK) eesotsas ettevõtte arendusdirektori Leonid Mihhailoviga.

Mihhailov on osutanud sellele, et reklaamiseaduse rikkumisega kaasnevad ettekirjutused ja trahvid. “Ettevõtlusamet tegeleb Tallinnas reklaami järelevalvega. Nemad leidsid, et selline tekst on eksitav,” ütles Mihhailov teisipäeval EPLile.

SDE pressiesindaja Olari Koppeli sõnul taotlevad sotsid jätkuvalt TTK-lt luba paigaldada ühele trammile üks kleebis. “Loodetavasti on Mihhailov saanud linnapealt ja ettevõtlusameti juhilt vastavad suunised reklaami lubamiseks. SDE on igal juhul taotluse esitanud,” rääkis Koppel.