Erika Kruup ütles Põhjarannikule, et rahvastikuministri kantselei juhataja Keit Fomotškin kutsus ta eelmisel neljapäeval Tallinna ja teatas, et minister ei soovi enam temaga koostööd teha. Kruup ütles, et selline ettepanek, mis tähendas sisuliselt päevapealt vallandamist, oli temale ootamatu, sest seni ei olnud ministrilt tema töö kohta mingeid etteheiteid tulnud. Mis olid tema tagandamise tegelikud põhjused, Kruup rääkida ei soovinud.

“Leppisime kokku, et avalikult me sellest ei räägi,” lausus Kruup, lisades vaid niipalju, et ilmselt poleks tema töökoht löögi alla sattunud, kui ta nõustunuks astuma ministriga samasse, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Põhjaranniku andmeil seati mullu suvel rahvastikuministri ametisse asudes Kruubile tingimuseks, et ta astuks välja Isamaa ja Res Publica Liidust. Kruup tegigi seda, kuid keeldus kategooriliselt sotsiks hakkamast.

Rahvastikuministri pressinõunik Olga Slõk lükkas selle väite ümber. “Mitte keegi ei ole Erika Kruubile survet avaldanud astumaks sotsiaaldemokraatide liikmeks. Valime inimesi, kes sobivad töökohale, sõltumata poliitlisest kuuluvusest,” ütles Slõk Delfile. “Mina ei kuulu samamoodi sotsiaaldemokraatide ridadesse,” lisas ta.

Erika Kruup on juba teine idavirulane, kel ei klappinud töösuhe rahvastikuminister Urve Paloga. Poolteist aastat tagasi lahkus erimeelsuste tõttu ministriga rahvastikubüroo kantselei juhi kohalt Eduard Odinets. Mõlemad nad on ka Kohtla-Järve volikogu hõreda opositsiooni kaks kõige aktiivsemat esindajat.