Raivo Palmaru hinnangul on vaba ajakirjandus Eestis müüt, kirjutab SL Õhtuleht.

Palmaru süüdistas valetamises “Aktuaalse kaamera” peatoimetajat Andres Kuuske ja Eesti Raadio juhatuse liiget Sulev Valnerit.

“21. juuni Eesti Ekspressis teatas “AK” peatoimetaja Andres Kuusk, et olen talle helistanud mingi loo pärast, kus olnud probleeme mingi poliitilise tasakaalustatusega. Kinnitan täie mõistuse juures, et ma ei ole Andres Kuusele mitte kordagi helistanud, mitte ühtegi korda. Mingit pära ei ole ka ERi programmijuhi Sulev Valneri vihjes sama 21. juuni Eesti Ekspressis, nagu oleksin helistanud ERi juhatuse esimehele Margus Allikmaale. Kinnitan täie vastutustundega, et ma ei ole Allikmaale ei enne ega pärast 9. juuni vahejuhtumit (Palmaru hinnangul rikkus Vikerraadio ajakirjanduseetika koodeksit) kordagi helistanud,” selgitab minister.

Eesti Raadio juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul pole Palmaru süüdistused kommenteerimist väärt. “Eesti ajakirjandus, eelkõige avalik-õiguslik meedia, kaupleb usaldusega. Teame, et eesti rahvas usaldab avalik-õiguslikku meediat. Kui see on nii, siis mida siin kommenteerida, mida siin targutada, mida vaielda.”

Palmaru pahandas pühapäeval eetris olnud “Aeg luubis” saate peale, kus saatetegijad võtsid lahata toonase Ministrite Nõukogu esimehe esimese asetäitja Arnold Rüütli võimalusi säästa Desintegraatori juhti Johannes Hinti repressioonidest.

Ühe “Aeg luubis” saate toimetaja, Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarandi sõnul on osa poliitikuid ekslikult aru saanud, et ETV ja Eesti Raadio riigieelarvest rahastamine muudab need riigi omandiks. “Meil on ringhääling avalik-õiguslik, see tähendab, et selle sisusse pole ühelgi poliitikul asja.”.