Juba istungi alguses üllatas võimuleeris volikokku valitud Andrei Ilnitski ettepanekuga kõik palkade vähendamisega seotud küsimused päevakorrast maha võtta, kuna komisjonid polnud tema sõnul nendega veel piisavalt tutvunud ega olnud otsinud eelarvest muid kokkuhoiuvõimalusi. See ettepanek ei läinud läbi, kirjutab Põhjarannik.

Esmalt kärpis volikogu linna üldhariduskoolide õpetajate palkasid  nelja ja koolieelsete lasteasutuste õpetajate palkasid kümne protsendi võrra. Seejärel  tuli volikogu eelarvekomisjoni esimees Vladimir Peterson välja eelnõuga vähendada volikogu esimehe Arne Berendseni ja linnapea Jevgeni Solovjovi ja nelja aselinnapea palka 10 protsendi võrra. 

Selle peale teatas võimuliitu kuuluv Voldemar Lehter, et selline samm on puhtformaalne ega anna mingit tuntavat kokkuhoidu. "Olukorras, kus koolidel ei jätku raha ja lastevanematelt küsitakse raha tualettpaberi ja seebi ostmiseks, on säärane linnavalitsuse ametnike ühesugune palkade kärpimine 10 protsendi võrra vastutustundetu," sõnas ta.

Lõpuks hääletas volikogu siiski selle poolt, et nii Berendsenil kui Solovjovil langeb ametipalk 10 protsenti ehk 39 150 kroonini ning aselinnapeadel Jüri Kollol, Riina Ivanoval, Ljudmila Jantšenkol ja Niina Aleksejeval ligemale 11 protsenti ehk 34 800 kroonini.

Järgmisena hakati arutama volikogu liikmete hüvitise vähendamist. Kui praegu saavad volikogu lihtliikmed kord kuus toimuval istungil osalemise eest 4350 krooni ja komisjonide esimehed 6525 krooni, siis uue korraga järgi langevad need tasud kolm korda.

 13 poolt- ja 7 vastuhäälega võeti vastu määrus, mis jättis saadikutele alles kolmandiku senistest hüvitistest. Selle otsusega hoiab Kohtla-Järve tänavu kokku ligemale 800 000 krooni.