Kui palju neid koole on, haridusamet veel öelda ei taha, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Meile määrati üleplaaniline esimene klass ja meie probleem ongi ruumides. Oleme ruumikitsikuses, kuna eelmisel aastal pidime kõik algklassid ühte majja tooma. Hommikupoolse vahetuse jaoks ei ole nii palju ruume, et saaksime veel ühte klassi rajada ja täiendava klassi saab avada siis, kui teised esimesed klassid lõpetavad,” selgitas Mustamäe gümnaasiumi direktor Kaidor Damberg ja lisas, et õhtuse vahetuse lapsed pääseksid koolimajja kella 12-13 paiku.

Direktor nentis, et klassi avamise osas seetõttu täit kindlust ei olegi, kuna pole teada, kui paljud lapsevanemad saavad lapse õhtusesse vahetusse tuua. „Eks see oleneb lapsevanemate elukorraldusest, aga paljudele see muidugi ei meeldi,” märkis Damberg. Lisaklassi lastel tuleb klassiruumi jagada mõne teise algklassiga, küll aga saaks endale päris oma klassijuhataja.

Lastepsühholoog Tiiu Arro hinnangul ei pruugi seitsmeaastane laps olla valmis õhtuses vahetuses kooliskäimisega kaasnevaks ootamatuks iseseisvuseks — õigem oleks õhtuses vahetuses käimine hilisemas klassis: “Kui laps on lasteaias olnud hoitud terve päeva, ja siis ühel hetkel peab olema pool päeva üksi ja valmis ise kooli üles leidma ja kohale minema — see on nii suur muutus, et ta ei ole valmis.”