Vabariigi aastapäeva tähistamine algab Tallinnas kell 7.34, kui Pika Hermanni tornis heisatakse riigilipp ning riigikogu esimees Ene Ergma peab kõne.

Vabadussõja Võidusamba juurde asetatakse kell 9 pärjad ning kell 9.45 algab Tallinna Toomkirikus iseseisvuspäeva jumalateenistus, kus jutlustab EELK peapiiskop Andres Põder.

Kaitsevägi tähistab vabariigi aastapäeva ajaliselt lühendatud paraadiga, kuid üksuste arvus ja paraadmarsi pikkuses muutusi ei tule.

Paraadi algus on kell 11 ning üksused rivistuvad Vabaduse Väljakule 10.40. Külma ilma tõttu jätab kaitseväe juhataja ära paraadüksuste ülevaatuse ning president tervitab paraadväljakul kõiki üksusi korraga, mitte ei tervita lippu ja paraadüksust eraldi, nagu see on olnud tavaks.

Kell 13 annab peaminister Andrus Ansip teaduste Akadeema majas üle riigi teaduspreemiad, F. J.Wiedemanni keeleauhinna ning spordi- ja kultuuripreemiad.

Kell 14.00 süüdatakse Jüriöö pargis traditsiooniliselt võidutuli, mida tervitavad aupaugud ja avaldatakse austust vabadussõjas langenutele. Saabuvad tõrvikud ja üles on rivistatud Vahipataljoni auvahtkond. Mängib Eesti Kaitsejõudude orkester Indrek Toompere juhatusel.

Iseseisvuspäeva kontsert ning president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese vastuvõtt Estonia teatris algab kell 18.

Delfi vahendab kõiki olulisemaid vabariigi aastapäeva sündmusi nii sõnas kui pildis.