Paljassaare ranna serval on juba mitmeid aastaid käinud väike peamiselt meestest koosnev seltskond alasti päevitamas.

Paljasaare poolsaarest on saanud üha populaarsem paik looduses jalutamiseks ja puhkamiseks paljude tallinlaste jaoks, kellest osade jaoks on alasti nägemine häiriv.

"Paljassaare poolsaarel päevitavate alasti inimestega seoses on viimase kahe aasta jooksul meie poole pöördutud parimal juhul 2-3 korda ning seda üldjuhul ajakirjanike poolt. Nii et kuni me ei näe, et see küsimus oleks oluline kohalikule kogukonnale, seni linnaosa valitsus selles küsimuses seisukohta ei kujunda,” kommenteeris Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid täna Delfile.

Tallinnas eraldas viimati Pirita linnaosavalitsus nudistidele rannariba 2008. aastal. Peale seda pole nudistidel ametlikku päevituskohta Tallinnas ega selle lähiümbruses olnud.

Nudism on Eestis võimalik ainult Pärnu ja Narva-Jõesuu randades.

Pärnu linna pressiesindaja sõnul on alasti päevitamine Pärnu ajalooline traditsioon. On aga ainult naisteala ja meestel alasti päevitamise võimalus puudub. Tegemist on ka siin lihtsalt traditsiooni austamisega, mitte seaduse järgimisega.

"Kellelegi me läbipääsu mööda mere äärt seaduse järgi keelata ei saa. Palume kõigi mõistvat suhtumist, et selline ala meil Pärnus on. Meil on ilusti sildid väljas. Ma arvan, et see siiski on nii, et mehed saavad aru, mis ala see on sel viisil siltidega ära märgistatud," ütles Pärnu linna pressiesindaja Delfile.

Narva-Jõesuus asub ainus ametlik nudistide rand, kus oodatakse nii naisi kui mehi. "Nudistide rand jääb veidi linnapiiridest välja ja on 400 meetrise rannaribaga, kuhu mahub päevitama ligi 50 alastikultuuri harrastajat," kinnitab linna esindaja.