Port Arturi nõukogu esimees Kaido Kruusoja ütles Pärnu Raadiole, et Port Arturi reklaamplakati foto ei ole tehtud Chaplini kunstikeskuse sanitaarsõlme pidustusel ja sellel pildil ei ole Mark Soosaar.

Pildil olevalt isikult on reklaami avaldamiseks luba küsitud, samuti on allkirjastatud ka vastav kirjalik luba. Kruusoja sõnul on Port Artur valmis seda kohtus tõendama.

Tänases Pärnu Postimehes kirjutab Mark Soosaar, et käsitleb tema alasti keha ja alandava reklaamteksti riputamist kodulinna bussipeatustesse ning üleriigilisse ajakirjandusse kui kohalike omavalitsuste valimiskampaania algust.

Soosaare sõnul oleks põhjust tal Port Artur kohtusse kaevata, sest inimeselt luba küsimata ei tohi teda reklaamis, seda enam veel alasti, kasutada.

Kruusoja sõnul võib küll nentida, et oma aastatepikkuse imago kujundamisega on Mark Soosaar saavutanud olukorra, kus paljaid meesakte võidakse samastada tema isikuga, kuid seda tuleb võtta kui paratamatust.

Port Artur tegi vastuavalduse, kuna esialgu naljana võetud situatsioon hakkab kahjustama ettevõtte mainet.

AS Port Artur käivitas 8. oktoobril kaubakeskust tutvustava reklaamkampaania, mille käigus on muuhulgas paigaldatud Pärnu linna bussiootepaviljonidesse plakateid, kus on kujutatud alasti mees, kelle nägu jääb plakatilt välja, ja sellel tekst “Mark mees, ilm on külm, osta endale riided selga.” Paljude pärnakate arvates on plakatil kujutatud filmi- ja kunstimees Mark Soosaar.