Poleemikat tekitanud reklaamplakatid tuleb bussipaviljonidest homseks maha võtta, kuna pildil alasti kujutatud mehel on karvad, teatab ETA.

Pärnu linnavalitsuse linnakujunduse spetsialist Janno Poopuu ütles Raadio Pärnule, et linn nõuab reklaamide mahavõtmist. Tema sõnul on otsuse põhjuseks linnakodanike soov.

Kõigi linnakodanike suhtumine reklaami on siiski teadmata, sest pole linnavalitsus mingit uuringut läbi viinud.

AS Port Arturi nõukogu esimees Kaido Kruusoja ütles Raadio Pärnule, et tema on kuulnud inimestelt ka eespool nimetatule vastupidiseid arvamusi.

Kruusoja nimetas kahte põhjust, miks linnavalitsus reklaami keelustas. Esiteks: pildil on karvad näha. Teiseks: tekstis on kasutatud sõna “mark”.

Kruusoja lisas, et AS Port Artur teeb kindlasti avalduse, aga ta ei usu, et asi kohtusse läheb.

AS Port Artur käivitas 8. oktoobril kaubakeskust tutvustava reklaamkampaania, mille käigus on muuhulgas paigaldatud Pärnu linna bussiootepaviljonidesse plakateid, kus on kujutatud alasti mees. Mehe nägu pole plakatil näha, sellel tekst “Mark mees, ilm on külm, osta endale riided selga.”

Paljude pärnakate hinnangul on plakatil kujutatud filmi- ja kunstimees Mark Soosaar. Mark Soosaar on Pärnu Postimehes kirjutanud, et käsitleb tema alasti keha ja alandava reklaamteksti riputamist kodulinna bussipeatustesse ning üleriigilisse ajakirjandusse kui kohalike omavalitsuste valimiskampaania algust.

Port Arturi kaubamaja juhtide kinnitusel on plakatil aga hoopis selleks loa andnud modell.