Kollektiivleping tagab laeva Eestist pärit töötajatele ametikoha põhipalga arvestatava kasvu aastatel 2012 -2014, mis jääb tarbijahinnaindeksi ja keskmise brutopalga kasvu prognooside vahele Eestis. Kokkulepitud lisatasudega väärtustatakse üle viie aasta ettevõttes töötanud meremehi.

EMSA esimees Jüri Lemberi sõnul väärib tähelepanu, et rahvusvahelise kontserni DFDS laevastikku kuuluva ML Patria Seaways kollektiivlepingu puhul jõuti kokkuleppele ka sellistes küsimustes, mille üle Eesti reederitega käivad alles tõsised läbirääkimised.

"Nendeks on näiteks valveaja tasustamine, aga ka vahetustevahelisel puhkeajal töötajate töölekutsumisega seonduvate kulude hüvitamine," tõi Lember välja.

DFDS Seaways OÜ tegevjuht Peeter Ojasaar lisas, et kollektiivlepingu sõlmimine näitab tööandja vastutustunnet ja usaldust oma töötajate suhtes, millel on nende motivatsioonis kahtlemata väga oluline roll.

"Tegutsedes rahvusvahelisel laevandusturul, kus kollektiivlepingud on igapäevane nähtus, tuleb leida parim tasakaal töötajate soovide ja ettevõtte võimaluste vahel. See selgub aga kõige paremini dialoogi, mitte kahepoolse monoloogi kaudu," ütles Ojasaar.

Ml Patria Seaways seilab möödunud suvest alates Leedu lipu all liinil Paldiski-Kapellskär ja selle pardal töötavad koos Leedu ja Eesti meremehed.