Pakosta sõnul on IRLil maailmavaade küll olemas, aga erakond on kulutanud rohkem aega erinevate huvigruppide arvamuse kuulamisele kui tegudele. „Üks me põhiväärtusi on, et me ka küsime ja kuulame,“ lausus Pakosta.

Ta tunnistas, et valijatele võisid mõned IRLi lubadused segaseks jääda. Kodualuse maa maamaksust vabastamine tekitas vaidlusi isegi IRLi liikmete seas. Mis puututas aga tasuta kõrgharidust, siis see vastab Pakosta sõnul suurepäraselt IRLi maailmavaatele ning kogu segaduse põhjuseks on tegemata selgitustöö.
IRLi maailmavaade 30 sekundiga Liisa Pakosta järgi
See, kuidas inimesed on aastakümneid ja aastasadu elanud, sisaldab väga palju püsiväärtusi või põhiväärtusi. Keerulistel aegadel, kui majandus muutub, finantsid muutuvad, pöörduvad inimesed tagasi nende püsiväärtuste juurde. See on konservatiivne maailmavaade, alati mõelda järgi, kuidas varem on tehtud ja sealt õppust võtta ja selle järgi talitada.

„Tasuta kõrgharidus vastab me maailmavaatele, et absuluutselt kõigile, kes on selleks võimelised, tagada ligipääs haridusele. Tasuta õppes on küll palju teha, aga tasuta kõigile ligipääsetav egalitaarne haridussüsteem on meie maailmavaateline alus,“ lausus Pakosta.

Ta õnnitles sotsiaaldemokraate Eesti kõige populaarsemaks erakonnaks muutumise eest, aga samas on sotside populaarsuse üheks põhjuseks IRLi ebaõnnestunud töö tasuta kõrghariduse selgitamisel, sest paljusid seda teemat käsitlevaid artikleid lugedes, sealhulgas ka sotside sulest, leidis Pakosta sealt valeinfot.

Valitsuserakonnad on viimastel kuudel populaarsuselt jäänud opositsioonile alla. Kui Reformierakonna ja Keskerakonna populaarsus on suures plaanis püsinud samana, siis SDE toetus on tõusnud ja IRLi oma langenud. Kas IRList on kujunenud valitsuskoalitsiooni nõrk lüli?

Pakosta sõnul on IRLi toetus selle ajaloos olnud veel madalam kui praegu. Samas oli ta nõus, et sotsiaaldemokraadid on oma maailmavaadet selgemalt väljendanud ja see tundub inimestele usutavana.

„Inimesed ei toeta tingimata rohkem sotsiaaldemokraatlikku maailmavaadet, nii sotsiaaldemokraatlik kui konservatiivne maailmavaade on mõlemad üsna populaarsed. Pigem pole me suutnud oma maailmavaadet nii selgelt välja tuua. Sotsid on muutunud ka oluliselt teravamaks. Inimesed ootavad poliitikalt teatud teravust. Inimesed hindavad asjade selget maailmavaatelist väljaütlemist,“ lausus Pakosta.