MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimehe Aivo Kanguse sõnul oli antud küsimuses siseministeeriumi poolse menetluse alustamine tervikuna üllatav, kuid samas on tal heameel, et tänaseks on tõde välja selgitatud, teatas MTÜ Eesti Pakendiringlus.

“Siseministeerium viis läbi menetluse ning kontrollis enda käsutuses oleva informatsiooni baasil Pakendiringluse tegevust. Menetluse käigus pöörduti ka keskkonnaministeeriumi poole ning samuti tegi siseministeeriumiga koostööd Pakendiringlus ise. Meil on heameel siseministeeriumi otsuse üle, et Ragn-Sellsi süüdistused nagu oleks Pakendiringlus jaganud tulusid oma liikmetele või oleks investeerinud ettevõtlusse moel, mis oleksid vastuolus meie põhikirjaliste eesmärkidega, osutusid alusetuteks, ”lausus Kangus.

Kangus loodab, et alusetute kahtluste levitamine Pakendiringluse tegevuse osas, on seoses siseministeeriumi menetlustoimingute lõpetamisega ka tänaseks möödanik, sest menetus ei tuvastanud Pakendiringluse tegevuses ühtegi põhimõttelist probleemi ega rikkumist.

“Me tahaksime keskenduda sisulistele küsimustele, millest võidab Eesti keskkond ja tarbijad. Meie asi on parimal viisil esindada pakendiettevõtjate huvisid ning mitte raisata aega konkurentsiolukorras edututeks osutunud prügifirmade tagatrepipoliitkaga tegelemisele, ” ütles Kangus.