AS Connex Tartu juhatuse esimees Uno Ainsoo ütles ETAle, et kuna kõiki busse öösel soojendatakse, siis pole pakane busside liinile minekut mõjutanud. “Küll on aga probleeme liinil olevate bussidega, sest sellise külmaga kipuvad nende pneumaatilised süsteemid üles ütlema,” lisas Ainsoo.

Connex Tartu on suurendanud külma tõttu reservis olevate busside hulka, kuid sellele vaatamata on Tartu Raadio andmetel jäänud linnas mitmed bussid liinilt ära.

Võrumaal tunnevad enim ebamugavust maakondlikel liinidel reisivad inimesed, kuna Võru bussijaama andmetel pole hommikul liinile läinud kolm bussi, samuti hilinevad seal bussid külma tõttu. OÜ Põlva Reisijateveod direktor Endel Olli ütles, et neil jäi hommikul liinile minemata ainult üks buss.

Valgamaa bussifirma OÜ Trakmain juhatuse liige Kalle Muru ütles, et nende bussid on hommikul liinile jõudnud. “Kuid palju neid liinil aga seisma jääb, seda ei oska veel öelda,” lisas Muru. “Kuid sellise külmaga võib kindlasti probleeme tekkida.”

Kõige vähem on külm mõjutanud Jõgevamaa ühistransporti. OÜ Jõgeva Bussikeskus infotelefonist öeldi, et nende tegemisi pole külm seganud ja ükski liin pole ära jäänud.