“Vihma hakkas sadama alles kümmekond minutit pärast õnnetuse juhtumist, õnnetuse ajal ainult kergelt tibutas,” lausus üks õnnetuskohalt mööda sõitnud pealtnägija. Politseipoolsete sanktsioonide kartuses ei soovinud ta oma nime öelda nagu ka teised pealtnägijad, kes kinnitasid, et õnnetuse hetkel ei sadanud.

Eesti Päevalehe andmetel on Pajumägi ka uurijale antud ütlustes algul kinnitanud, et vihma ei sadanud, kuid hiljem oma tunnistust muutnud. Vihma sadamise kindlakstegemine avariihetkel on tähtis tegur õnnetuse põhjuse ja süüdlase selgitamisel.

“Õnnetuse ajal oli nähtavus suhteliselt normaalne, kuigi äikesepilvede tõttu oli pisut hämar,” väitis teine pealtnägija.

Viljandi meteoroloogiajaama meteoroloog Piret Suurkask ütles, et Viljandis hakkas õnnetuspäeval tugevat vihma sadama kell 18. 25 ning lausvihm kestis kuni kella 18.50. Viljandi politsei sai teate avariist kell 18.30 ehk viis minutit pärast tugeva vihmasaju algust.

Endine liikluspolitsei komissar Ants Pajumägi väitis eile , et helistas kohe pärast avariid politsei hädaabinumbril 110. “Alles seejärel väljusin autost ja läksin noormeest abistama,” meenutas ta. “Siis tulid juba möödasõitjad samuti abistama. Naine helistas samal ajal veel numbril 112.”

Pajumägi jäi eile oma varem ajakirjanduses avaldatud väite juurde, et avariihetkel sadas paduvihma.

Kahtluse alla on samuti langenud Ants Pajumägi väide nagu sõitnuks Erki Annok tema sõiduvööndis otse talle vastu, sest rattur jäi pärast avariid lamama oma vööndi kõrvale murule.

Justiitsministri ülesandeid täitev siseminister Tarmo Loodus tegi eile advokatuuri juhatusele ettepaneku algatada aukohtu menetlus advokaat Mart Sikuti vastu, kes esindab purjuspäi jalgratturi surmanud politseinikku. Loodus kahtlustab, et Ants Pajumägi esindav vandeadvokaat Mart Sikut soovitas komissari pojale anda isa väljaaitamiseks joobe kordusekspertiisi tegemiseks oma vereproov.

Politseikomissar Ants Pajumägi poeg Andres ja tema advokaat Mart Sikut eitasid advokaadi osalust kordusekspertiisi korraldamises.

Advokatuuri juhatuse liige vandeadvokaat Andres Aavik ütles, et suhtub sellesse väga valuliselt, kui keegi kolleegidest sellise sigadusega hakkama saab. “Mart Sikutist kui vanast juhatuse liikmest ja heast kolleegist ma seda ei uskunud.”

Advokatuuri juhatus hakkab arutama, kuidas Sikuti suhtes käituda. Halvemal juhul tuleb neil Aaviku sõnul Sikut advokatuurist välja heita.