Viljandi vangla direktor Rein Teder otsustas pärast Sakilt seletuskirja saamist ja põhjalikku vestlust mitte pikendada katseajaga tööle võetud mehe töölepingut, ütles BNS-ile justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Saki tööettevõtuleping lõpeb teisipäeval ning mees jõudis ametis olla ühe kuu.

“Selliselt käitunud inimest ei saaks ametisse jätta,” märkis pressiesindaja.

Ants Pajumäe poeg Andres (25) väitis möödunud nädalal juurdlust läbi viinud politseiameti töötajatele, et kuulis isaga juhtunust, võttis ühendust oma advokaadi Mart Sikutiga ning korraldas tema abiga asjad nii, et ta saaks õnnetusejärgsel päeval oma politseinikust isa asemel vere kordusanalüüsi andma minna.

Sikutiga konsulteerimise järel otsis ta üles endise Viljandi kohtumeditsiini eksperdi ja praeguse Viljandi vangla ja Pärsti vallaarst Valter Saki. Sakk aitaski Andres Pajumäel korraldada haiglas temalt isa asemel vereanalüüsi võtmise.

Andres esines koos Sakiga haiglasse verd andma minnes oma isana. Kui hiljem selgus, et kordusekspertiisiks ei võetud verd Ants Pajumäelt, andis haigla ülemarst laborisse korralduse vereanalüüs peatada.

Ants Pajumägi väitis politseiameti sisejuurdluse läbiviijatele, et ta ei teadnud midagi poja plaanist teha kordusekspertiis.

Vandeadvokaat Mart Sikut eitas kutse-eetika rikkumist ja kinnitas ajakirjandusele, et ei andnud Pajumäe pojale Andresele soovitust minna isa eest vereproovi andma ega olnud noormehe tegevusest teadlik.

Justiitsministri ülesandeid täitev siseminister Tarmo Loodus tegi möödunud neljapäeval advokatuuri juhatusele ettepaneku algatada Sikuti vastu aukohtu menetlus. Advokatuuril on aega sellele kirjale vastata üks kuu.

Üle-eelmisel esmaspäeval Viljandis purjus Pajumäe ametiauto ette jäänud 20-aastane jalgrattur Erki suri järgmisel päeval haiglas. Pajumäel mõõdeti kohe pärast õnnetust 1,1-promilline joove.

Harry Tuul vabastas lahkumisavalduse esitanud Pajumäe ametist.