OÜ Kesklinna Pargid juhatuse liige Kallas kinnitas reede õhtul rahvusringhäälingule antud usutluses, et jõulukuuse alaosast leitud, tüve ligi kolmandiku võrra läbistav sisselõige ei ole tema osaühingu töötajate tehtud. Sisselõige võib viidata kellegi provokatsioonile, vahendas BNS uudistesaadet "Aktuaalset kaamerat".

Tallinna kesklinna valitsuse poolt väljakuulutatud Raekoja platsi jõulukuuse hanke võitnud OÜ Kesklinna Pargid haljastusjuht Elina Bärg kinnitas BNS-ile, et kuigi osaühing on sama tööd teinud juba mitmel aastal, ei ole kuusk kunagi varem murdunud. "Tänavu oli kuusk kõrgem kui kunagi varem ja pealegi tiheda, raske ladvaga. Ilmselt poleks olnud vaja seda alt peenemaks teha, kuid see oli vajalik kuuse auku mahutamiseks," märkis Bärg usutluses BNS-ile.

Harjumaal Kuusalu vallas Hirvli külas kasvanud 24 meetri kõrgune kuusk kukkus reede pärastlõunal tugeva tuule käes pikali. Kesklinna valitsuse esindaja Ivo Parbus kinnitas BNS-ile, et kuusk on kinnituskoha juurest murdunud ja kukkunud suunaga lava poole. Parbuse sõnul on kõik Raekoja platsile püstitatud majakesed terved. Elekter on kuusekaunistustest välja võetud.

Politsei sai väljakutse kella 14.56 ajal. Politsei andmetel ei saanud inimesed õnnetuses vigastada.

Kesklinna valitsuse teatel saabus reedel veidi enne kella 16 platsile kraana, mille abil OÜ Kesklinna Pargid töömehed üritavad jõulupuud taas püsti saada. Silver Kallase sõnul pole kuusk esialgse vaatluse põhjal suuremaid kahjustusi saanud ning peale väikest iluravi võib 24 meetri kõrguse kuusehiiu taas püstiasendisse vinnata. "Kui tarvis töötame kogu öö, et jõuluturg laupäeval kell 10 alustada võiks," kinnitas Kallas.