Ka Kersti Sarapuu ei põdenud, et tal tuleb loovutada meeritool, millel ta on istunud ligi kuus aastat. Vastavalt poolteist aastat tagasi sõlmitud koalitsioonileppele vahetavad Paides oma koha praegune linnapea ja linnavolikogu esimees, kirjutab
.

Linnavolikogu esiemehe koht kuulub praegu Isamaa ja Res Publica Liidule.

"Ma ei ole kunagi oma elus olnud selline inimene, et hoian vägisi mingist töökohast kinni," ütles Kersti Sarapuu. "Kui ma tunnen, et olen oma panuse teinud ja rahuldava tulemuse saanud, siis tuleb õigel ajal muutus teha. Volikogu esimehena saan ma ka rohkem oma ettevõtlusega tegeleda," lisas ta.

Kersti Sarapuu andmeil toimub järgmise nädala neljapäeval Paide linnavolikogu istung, kus ta vabastatakse linnapea kohalt ja ametisse kinnitatakse uus linnapea. "Kuu aja pärast saan ma volikogusse tagasi minna ja aprillis saab mind volikogu esimeheks kinnitada," lisas Kersti Sarapuu.

Riigikogu praegune liige Arvo Sarapuu kandideeris Tartu- ja Jõgevamaal ning sai valimistel 874 häält. Kersti Sarapuu kogus Järva- ja Viljandimaal veidi enam, 997 häält. Kumbki Sarapuudest oma häälesaagiga riigikokku ei pääsenud.