Välisminister Urmas Paet keskendus oma sõnavõtus võitlusele uimastikaubandusega, märkides, et organiseeritud kuritegevus, eriti uimastikaubandus on terrorismiga kaasnev nähtus ning selle takistamiseks on hädavajalik teha koostööd uimastite päritoluriikidega, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

„Euroopa Liit teeb koostöös NATOga jõupingutusi, et võidelda uimastite tootmise ja leviku vastu Lähis-Idas ning Lõuna-Aasias,” ütles Paet. „Kuid samuti on väga oluline, et Ladina-Ameerika riigid mõistaksid uimastikaubanduse probleemi teravust ning teeksid Euroopa Liiduga koostööd selle takistamiseks,” rõhutas Paet.

Eesti peab rändepoliitika arendamist tähtsaks ning sellega seotud probleemide lahendamiseks on vaja astuda konkreetseid samme. Välisminister Paeti sõnul on Euroopa viimaste aastate kõige suurem rändealane probleem olnud illegaalsete immigrantide ulatuslik sissevool Aafrikast.

Lisaks kohtub välisminister Urmas Paet Uruguay, Guayana ja Jamaika kolleegiga ning sõlmib diplomaatilised suhted Barbadosega.