Paet ütles Eesti Päevalehele, et uue rahvusringhäälingu moodustamise samme võiks võtta ette järgmisel ja osaliselt ka 2006. aastal.

“Selle eelduseks on uuendatud ringhäälinguseaduse vastuvõtmine 2005. aasta esimesel poolel. Uus organisatsioon võiks olla olemas praeguse valitsuse tööperioodi lõpuks ehk järgmisteks parlamendivalimisteks,” sõnas Paet.

Ringhäälingunõukogu kaalub uue hoone ehitamist Tallinna lauluväljaku lähedal asuvale maatükile.

Tallinn teatas uuele tele- ja raadiomajale krunti otsivale ringhäälingunõukogule (RHN), et lauluväljaku lähedal asuva maatüki asjus tuleb pöörduda keskkonnaministeeriumi poole.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen selgitas vastuses RHN-ile, et Narva maantee 130 asuva krundi riigi omandisse jätmise otsustab linnavolikogu. Vastavalt kehtivale korrale peab selleks taotluse esitama keskkonnaminister.

Nimetatud krunt jääb lauluväljakust paarisaja meetri kaugusele, kehtiv detailplaneering näeb ette maale ühe neljakorruselise ärihoone ehitamise ehitusaluse pinnaga 2786 ruutmeetrit.

Ringhäälingumaja rajamine on kirjas aasta alguses valitsuses heaks kiidetud Eesti Raadio ja Eesti Televisiooni arengukavas. Lasnamäe krunt on üks võimalik uue hoone asukoht, kindlat valikut pole RHN veel teinud.

Tuleva aasta riigieelarve projektis on rahvusringhäälingule ette nähtud 290 miljonit krooni. Arengukava järgi peaks tuleval aastal eraldatama aga 359 miljonit, ringhäälingumaja jaoks on seal aastateks 2005-2014 ette nähtud 320 miljonit krooni.