Paet ütles Taškendis kohtumisel Usbekistani välisministri Abdulaziz Kamiloviga, et Eestile on suhted Usbekistaniga olulised nii Euroopa energiavarustuse ja majandussuhete kui julgeolekupoliitika seisukohalt. "Peame oluliseks Usbekistani koostööd Euroopa Liiduga ning majandussuhete arendamist," märkis Paet.

Rääkides stabiilsuse tagamisest Afganistanis tõi Paet esile vajaduse pöörata lähiajal erilist tähelepanu suurimale julgeolekualasele väljakutsele ehk pärast Afganistanist rahvusvaheliste julgeolekujõudude lahkumist saabuvale olukorrale. "Usbekistanil on mängida oluline roll, arvestades suhteid Afganistaniga ja ka Usbekistani tegevust
NATO partnerriigina. NATO-Usbekistani partnerlust tuleb igakülgselt arendada nii kahepoolsete suhete kui laiemalt regiooni stabiilsuse kontekstis," ütles Paet.

Ministrid kõnelesid ka Vene-Ukraina konfliktist.

Eesti on Paeti kinnitusel valmis Usbekistani toetama ka arengukoostöö ning oma kogemuste jagamise kaudu. "Peame väga kasulikeks rahvusvaheliste organisatsioonide kaudu tehtavaid projekte," ütles välisminister. "Eriti perspektiivikaks peame koostööd ÜRO haridus-, teadus- ja kultuuriorganisatsiooni UNESCOga, mille Taškendi esinduse juht on Eestist. Äsja eraldasimegi UNESCO esindusele Usbekistanis 50 000 eurot meediakvaliteeti ja kommunikatsioonisektorit arendavate tegevuste toetuseks," lisas ta.

Välisministrid rääkisid kohtumisel ka kahepoolsete kultuuri- ja haridussuhete tihendamisest ning vastastikku aukonsulite määramisest. "Loodame, et peagi lihtsustub ka viisade taotlemine Eesti kodanikele, mis mõjuks positiivselt turismisuhetele," lausus Paet.

Välisminister Paet viibib Eesti ettevõtjate delegatsiooniga visiidil Usbekistanis, kus eile toimus ka Eesti-Usbekistani ettevõtlusseminar.