Eesti Ukraina kultuurikeskuse ja Pagulasabi töö tulemusel on Volnovaha piirkonna abivajajatele jõudnud arvestatavas koguses riideabi ja muud vajaminevat.

Paeti sõnul on Volnovaha abikeskuse töötajad Eesti abistajatele väga tänulikud. "Nad panid imeks, kuidas nii väike riik nagu Eesti tahab ja suudab nii palju abi anda. Nende sõnul saabki suurem osa piirkonnas riideid vajavaid elanikke ja põgenikke just Eestist pärit abi," vahendas Paet.

Paet Ukrainas

Volnovaha asub rinde- ja vaherahujoone vahetus läheduses ning on viimastel kuudel abistanud tuhandeid põgenikke ning piirkonna inimesi, kes on sõja tulemusel kõik kaotanud.

Paet lisas, et Volnovaha abikeskuses on seinal Eestit tänav plakat ning kõrvuti Ukraina lipuga ka Eesti lipp. "See Eesti inimeste kogutud abi on läinud väga õigesse kohta. Abi on saanud need, kes seda väga vajavad. Kuid kahjuks vaherahu rikutakse ning on oht, et lahingutegevus võib taas puhkeda. See tooks aga kaasa uued põgenikelained. Ka vajavad juba praeguseks kõik kaotanud inimesed jätkuvalt nii riide- kui toiduabi," sõnas ta.

Paeti sõnul vajab tuge ka kohalik haigla, kus on puudus nii ravimitest, tehnikast kui personalist, kuid millel on asukoha tõttu suur surve vigastatute ja teiste piirkonna abivajajate näol.