"Presidendikandidaat Petro Porošenko tugev mandaat on Ukraina stabiilsuse seisukohalt väga oluline," märkis Paet.

"Ukrainlaste aktiivsus ja kõrge osalusprotsent presidendivalimistel näitab, et inimesed ei ole ükskõiksed ning on väga huvitatud oma riigi tulevikust ja heaolust," lausus ta.

Reedel Kiievis visiidil viibides rõhutas välisminister Paet samuti presidendivalimiste olulisust Ukraina edasiseks arenguks. "Võtmetähtsusega on kahtlemata julgeolekuolukord Ukrainas, kuid hädavajalik on ka reformide läbiviimine, mis tugevdavad õigusriiki, vähendavad korruptsiooni, kindlustavad turumajanduse toimimist ja annavad jõudu kodanikuühiskonnale,“ ütles Eesti välisminister.

Eesti on toetanud Ukraina presidendivalimiste läbipaistvat ja rahumeelset korraldamist ja toimumist saates Ukrainasse OSCE valimisvaatlusmissiooni vaatlejad.

Pikaajalised vaatlejad viibivad Ukrainas alates 27. märtsist kuni 3. juunini ning lühiajalised vaatlejad suundusid kümnepäevasele missioonile 20. mail. Pikaajalised valimisvaatlejad jälgivad nii valimiste korraldamist kui ka läbiviimist. Lühiajaliste vaatlejate ülesanne oli jälgida valimisi peamiselt tänasel valimispäeval.

Eesti on toetanud OSCE erimissiooni tegevust Ukrainas ka rahaliselt.