"Fukushima tuumajaamas toimunu näitas, et isegi väga kõrgelt arenenud tuumatehnoloogia ja kõrgete ohutusstandarditega riigis on õnnetused võimalikud ning seda riski ei saa alahinnata," sõnas ta oma kõnes, vahendab välisministeeriumi pressitalitus.

Paet märkis, et tuumaenergia osakaal maailma energiatootmises tulevikus eeldatavalt kasvab. "Paljud riigid ei loobu tuumaenergia tootmisest, sest see aitab neil vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid," lisas ta. "Ka Eestile on tähtsad võimalikult mitmekülgsed energiaressursid," ütles Paet.

Eesti välisminister rõhutas, et tuumaohutuse suurendamiseks on väga oluline koostöö Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuriga ning lähtudes Fukushima õppetunnist parandada valmisolekut katastroofide ärahoidmiseks. "Praegu on oluline kindlustada läbipaistvus ning taastada usk tuumaenergiasse," lisas Paet.

ÜRO peasekretär Ban Ki-mooni poolt kokku kutsutud kõrgetasemelise tuumaohutusteemalise kohtumise eesmärk on rahvusvaheline arutelu tuumaenergia rahumeelseks ja ohutuks kasutamiseks.