"Mingit otsust ei ole," rõhutas Paet. "Positiivseid hoiakuid on väljendatud nii meile kui Vene esindajatele," ütles välisminister Delfile.

Tadžikistani kaitseminister Šerali Hairullojev teatas täna, et Tadžikistani president on otsustanud anda korralduse vabastada vangistatud Vene lendur Vladimir Sadovnitši, vahendab uudisteportaal ASIA-Plus viitega Venemaa kaitseministeeriumile. Sadovnitšiga koos vangistatud Eesti piloodi Aleksei Rudenko edasiste väljavaadete kohta teateid ei ole.

Tadžikistani kaitseminister teatas täna Kasahstanis toimunud kohtumisel oma Vene kolleegile Anatoli Serdjukovile, et Tadžikistani president Emomali Rahmon on otsustanud 8,5 aastaks vangi mõistetud Vene lenduri Sadovnitši vabastada.

Sadovnitši võimalikust vabastamisesotsusest Tadžikistani presidendi poolt teatas Tadžiki uudisteportaal ASIA-Plus viidetega Venemaa agentuuridele Interfax ja Itar-TASS ning Venemaa kaitseministeeriumile.

Sadovnitši ja Rudenko mõisteti süüdi salakaubavedamises, lennundusreeglite rikkumises ja ebaseaduslikus piiriületamises.