"Võimalike koostöövaldkondadena näeme transporti ja logistikat, samuti põlevkivi- ja puidutööstust, aga ka infotehnoloogilisi lahendusi ning toiduainetööstust," lausus Paet.

"Eesti pakub omalt poolt stabiilset majanduskeskkonda ning usaldusväärseid, kvaliteetseid ja konkurentsivõimelisi tingimusi, mis on vajalikud regulaarsete kaubavoogude tagamiseks," lisas ta.

2013. aastal oli Usbekistan Eesti kaubavahetuspartnerite seas 61. kohal käibega 10 miljonit eurot, millest eksport moodustas enamuse ehk 9,9 miljonit eurot. 2013. aasta lõpu seisuga oli Usbekistani otseinvesteeringute maht Eestisse 3,2 miljonit eurot.

Paeti sõnul jõustus eelmise aasta lõpus Eesti-Usbekistani topeltmaksustamise vältimise kokkulepe. "Loodame võimalikult peatselt kirjutada alla ka investeeringute kaitse lepingule, samuti oleme valmis sõlmima rahvusvahelise autoveo kokkuleppe," märkis Paet Taškendis kohtumisel Usbekistani välismajandus-, investeeringute ja kaubandusministri Elyor Ganijeviga.

Usbekistani lõimumine Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTOga oleks Eesti välisministri sõnul oluline ning mõjuks positiivselt ka riigi majandusarengule. "Oleme valmis Usbekistaniga jagama ka omapoolseid kogemusi WTOga liitumiseks," lausus Paet kohtumisel Ganijeviga.

Samuti on delegatsioonis Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajad.

Välisminister Paet kohtub Taškendis ka Usbekistani välisministri Abdulaziz Kamiloviga.